Yksityishenkilöiden ilmoitukset

(Päivitetty: 4.3.2019)

HUOM! Keski-Suomen eläinsuojeluyhdistys ei ota vastuuta yksityishenkilöiden ilmoituksista ja mahdollinen sopimus on osapuolten välinen asia. Toivottavaa kuitenkin on, että kaikki toimivat aina hyvässä hengessä toisiaan kunnioittaen ja eläinten hyvinvointia ajatellen.


 

Pyry

7-vuotias kastroitu bordercollie uros Pyry etsii uutta kotia. Asumme Jyväskylässä.

Perheeseemme syntyi keväällä 2017 vauva ja alkuun kaikki meni hienosti eikä Pyry tuuminut vauvasta mitään erikoista. Lapsen oppiessa liikkumaan alkoi Pyryä selvästi ahdistaa ja se alkoi vahtia ruokaansa, sohvaa ja leluja lapselta. Kerran säikähdyksissään, kun lapsi konttasi kovaa vauhtia Pyryä kohti, Pyry puraisi lasta poskesta. Silloin päätimme, että kaikkien kannalta paras jos Pyry pääsisi kotiin, jossa sillä ei ole stressitekijöitä.
Aloitin samantien kodin etsinnän, tästä nyt 6kk aikaa. Pyryssä on muutamia haasteita jotka vaikeuttaneet sopivan kodin löytymistä.

Pyry on syntynyt pentueeseen ainoana koirana ja ollut minulla myös ainoana lemmikkinä, joten tottunut saamaan jakamattoman huomion. Harrastimme aktiivisesti tokoa ja pelastuskoirahakua ja Pyry on äärettömän hyvä harrastuskoira, miellyttämisenhaluinen ja nopea oppimaan ja herkästi palkittavissa. Pyry on myös bordercolliemaiseen tapaan herkkä koira.

Pyry kastroitiin 3 vuoden iässä vaikeiden eturauhasen vaivojen ja liikakasvun takia. Valitettavasti kastraatio herkisti herkkää koiraa entisestään ja nykyään suhtautuu muihin koiriin varauksella, uroksiin jopa aggressiivisesti.
Tästä päästäänkin ensimmäiseen haasteeseen, eli remmirähjäykseen. Vastaantulevat koirat ovat haaste pyrylle ja se onkin välillä kovakin rähjäämään ja käy välillä niin kierroksilla että yrittää purkaa kierroksiaan näykkimällä siitä mistä vain saa otteen. Olen tehnyt paljon sen eteen töitä, että saisin kitkettyä tämän pois ja on ollut aikoja kun ohitukset ovat sujuneet oikein hienosti. Positiivinen vahvistaminen ja tarpeeksi suuri välimatka ovatkin olleet paras yhdistelmä tässä ongelmassa. Treenihallilla pyry ei juuri muista koirista välitä.

Pyry on myös äärimmäisen ahne ja varastelee pöydälle jätettyjä ruokia ja saattaa yksinollessaan kaivella kaapeista syötävää, jos pääsee keittiöön. Roskista kaivelee myös, jos roskis ei ole lukittu. Ennakointi näissä tilanteissa auttanut.

Asunut niin kerrostalossa kuin rivitalossa, asumismuodolla ei väliä. Alkuun uudessa kodissa jäänyt haukkumaan yksinollessaan, mutta harjoitusten ja ajan myötä helpottanut. Alkuun olemme haukkupantaa käyttäneet joka selvästi rauhoittanut pyryä.

Olemme jo 6kk etsineet Pyrylle uutta kotia ja se ollutkin kolmessa kodissa kokeilussa.
Ensimmäisessä kodissa oli toinen koira, narttu. Tulivat toimeen, leluista ottivat yhteen. Lenkillä kuitenkin Pyryn remmirähjäys oli perheelle liian iso haaste ja he luovuttivat Pyryn takaisin minulle.
Seuraavassa perheessä oli kissoja ja kanoja ja pyry tuli hyvin toimeen näiden eläinten kanssa. Mutta taas perhe koki liian haasteelliseksi Pyryn lenkityksen.
Kolmannessa perheessä Pyry meni pariskunnalle, jotka asuivat eri paikkakunnilla. Pyry meni naisen koiraksi ja heillä menikin oikein hyvin eikä Pyryn haasteet olleet naiselle ongelma. Mutta sitten kun menivät kokeilemaan asumista miehen luo, ei mies hyväksynytkään Pyryn kaappien kaivelua eikä mies ollut valmis sitoutumaan Pyryyn, joten nainen joutui Pyrystä luopumaan. Sanoi lähtiessään, että koirassa ei ole mitään vikaa että miehessä oli se vika.

Pyry rakastaa autoilua, uimista, leikkimistä ja ihmisen kanssa yhdessä touhuamista. Antaa tehdä hoitotoimenpiteet, paitsi hampaiden harjausta vihaa, lähtee karkuun.

Etsin Pyrylle kotia, joka ei säikähdä näitä sen haasteita ja olisi valmis sitoutumaan koiraan ja mieluiten harrastamaan jotain sen kanssa. Lajilla ei väliä, Pyrystä on harrastukseen kuin harrastukseen.
Pyry on äärettömän hieno, kiltti ja tottelevainen koira. Samalla myös herkkä ja epävarma. Rakastaa ihmisiä, pieniä lapsia tosin pelkää.

Pitkä viesti, mutta haluan että kerron Pyrystä mahdollisimman tarkan kuvauksen, koska meillä ollut vaikeuksia sopivan kodin löytymisessä. Pyrystä luopuminen on minulle todella raskasta, ja haluan sille parhaan mahdollisen loppuelämän, lopettaa sitä en halua koska se on täysin terve ja kiva koira.

Pyryn kasvattaja kuoli juuri samoihin aikoihin, kun tämä päätös Pyrystä luopumisesta tuli joten kasvattajan tukea en tässä asiassa ole saanut. En ole ajatellut Pyrylle mitään hintaa, tuntuisi väärältä pyytää siitä mitään. Haluan vain että se saisi rakastavan ja sitoutuneen loppuelämän kodin.

Pyry on luustokuvattu vuoden iässä, lonkat A/A, kyynäreet 0/0, polvet ja selkä ok, silmät terveet, sirutettu ja rokotettu asianmukaisesti. Myös lemmikkieläinpassi löytyy.


Image Map

Yhteystiedot: Riikka Nieminen | 040 511 4073
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

(Ilmoitus lisätty: 4.3.2019)

 

Jätä tiedot uutta kotia etsivästä eläimestä sähköpostitse osoitteeseen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Muista liittää viestiin myös omat yhteystietosi. Tiedot säilytämme kaksi (2) kuukautta, jollei tätä ennen ole tehty ilmoitusta uuden kodin löytymisestä tai mahdollisesta jatkoajasta.